Røros

Lokalmatsafari

Adresse: Peder Hiortsgate 2, 7374 Røros Dato: Tirsdag 15 jun 2021 - søndag 15 aug 2021 Vis kart

Adresse: Peder Hiortsgate 2, 7374 Røros

Bli med på en unik vandring gjennom lokalmathovedstaden Røros. Guiden har fokus på lokalmatens historie og utvikling, og du får vite opprinnelsen bak noen av våre mest kjente produkter og matretter.

 

Vi skal innom byjordbruket, overdådige nyttårsball fra en svunnen tid, reindrift, handel under Rørosmartnan og mye mer! Alt leder frem til det moderne mateventyret Røros har blitt til i dag.

Det bare landskapet og klimaet i rørostraktene, har gitt oss råvarer som vokser sakte og har en helt spesiell og ren smak. Dette har ført til en rekk særegne produkt som finnes under felles paraply RØROS, mat i fra Rørostraktene. Nettopp disse produktene vil skape en rød tråd gjennom safarien.

Etter å ha utforsket trange gater, gamle gårdsplasser og bygninger, avsluttes safarien med en lokalmat lunsj som vil gi en historiske ramme rundt en smakstallerken satt sammen av eldre og moderne matkultur. Prisen er den samme for voksne og barn.

Turen starter på Røros Turistkontor. Velkommen til en historisk matopplevelse!

Turene vil også foregå på Engelsk om engelsktalende er med.

Vis mer

Bestill nå

Hotell & Rom

Vertshuset Røros

Avstand: 243 meter
Vertshuset Røros holder til i Rammgården i sentrum av verdenskulturminnet Røros
Hotell & Rom

Erzscheidergården

Avstand: 484 meter
Vi er et lite hotell med Røros kirke som nærmeste nabo. Erzscheidergården fra 1600-tallet bærer Bergstadsjelen med seg, og preges av den samme atmosfæren som resten av trehusbebyggelsen i kjernen av verdensarven Røros.
Hotell & Rom

Røros Hotell

Avstand: 589 meter
Røros Hotell er et enestående utgangspunkt for spennende opplevelser. Ta på deg ski eller tursko ved hotelldøra.
Build: 14.06.2021 17:38:03, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-7821.cbischannel-25830.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails